Thursday 8 February 2018

Vegaanisessa kokkikoulussa valmistamassa ruokaa


Vegaanisessa kokkikoulussa mukava iltapäivä

Menin ystävättäreni sadun kanssa demotapahtumaan, jossa testattiin uutta vegaanista kokkikoulua.olimme siis tulevan kokkikoulun 16 ensimmäistä pioneeria. 





Täytyy myöntää, että minua jännitti aika lailla. En ole mikään ihmeellinen kotikokki vaan omaan tyypillisen suomalaisen miehen keskivertaiset ruanlaiton perustaidot. No menin sinne hyvällä asenteella, että täällä sitä oppisi käyttämään erilaisia kotitalouskoneita ja mukaan otin paljon huumoria. Onneksi Satu oli ryhmässä tukena.

Ryhmään oli päässyt siis 16 henkilöä ja minä olin ryhmässä ainoa miespuolinen jäsen. Ryhmä jaettiin neljään neljän hengen ryhmään. 

Ensimmäisenä oli meillä tehtävänä tehdä alkusalaatti. Kaikki raaka-aineet löytyivät pääpöydältä ja ohjeiden mukaan oli helppoa löytää raaka-aineet. Tosin ryhmällemme oli hieman vaikea tunnistaa kaikki tarvittavat raaka-aineet. 


Onneksi mukavat ja avuliaat ohjaajamme auttoivat meitä tarvittaessa avuliaasti ja saimme kaikki raaka-aineet kasaan. 

Pilkoimme ja lisäsimme raaka-aineet kulhoon ja sitten oli sauvasekoittimella soseutus.


 Olimme vahingossa laittaneet papuja koko pellillisen eli kolminkertaisen määrän, mutta saimme poistettua osan pavuista ja teimme lopulta tuplamäärän. 

Me maustimme kasvispullamme eli  Seesam-Edamame falafelit reilulla valkosipulilla ja chilillä sekä mustapippurilla. Niistä tuli tosi maukkaita ja saimme kehuja mausta ohjaajaltamme. 
Kasvispullat paistettiin kevyesti uunissa, jonka jälkeen ne olivat valmiita. 




Seuraavaksi oli vuorossa jäkiruoka, ja valitsimme suklaamoussen. Siihen laitoimme hieman ohjeita enemmän kaskaota ja taas vastaavasti vähemmän maapähkinävoita. Ryhmässämme ei ollut kukaan mikään maapähkinävoin fani, joten ratkaisu oli helppo. 


Jälkiruokaan tuli pakastevadelmia, jotka sulatettiin ja sekoitettiin sauvasekoittimella. Päälle tuli kookoskermavaahtoa.  Kun olimme saaneet laitettua jälkiruat laseihin, niin lopuksi oli vuorossa koristelu. Vaikka itse sanonkin niin niistä tuli upeat. 


Kun kaikki oli valmista oli meille varattuna reilusti aikaa ruokien syömiseen. Pöytämme oli jo valmiiksi katettu hienosti ja koska jokainen ryhmä oli valmistanut eri salaatin kadtikkeineen, niin meillä oli hieno valikoima eri salaatteja ja kastikkeita maisteltavanamme. 




Tämä oli mielestäni tosi mukava iltapäivä lauantaina viettä mukavassa seurassa. Erityiskiitokset mukavalle ryhmälleni. Teitte osaltanne iltäpäivästä todella hauskan! Kiitos myös ohjaajillemme!

 



SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template by pipdig