Friday 7 December 2018

FINLAYSON 2019 TUULAHDUS KEVÄÄSEEN JA KESÄÄN

FINLAYSON: 2019 TUULAHDUS KEVÄÄSEEN JA KESÄÄN

Elämme joulukuun pimeimpiä aikoja ja päivät lyhenevät joulua kohti. Sen huomaa, että se ahdistaa monia.  Nyt on siis paikallaan suunnata katseet jo ensi kevääseen ja kesään. Siksi ajattelin kirjoittaa postauksen missä esittelen Finlaysonin kevään ja kesän mallistoa.

 Vierailin viime kuussa heidän tapahtumassaan aamiaisella ja sain hauskaa ennakkotietoa tulevasta keväästä ja kesästä 2019. 


Monelle tulee varmaan Finlaysonista mieleen heidän värikkäät pussilakanat ja vuodevaatteet. Finlayson on ollut mukana suomalaisten elämässä tekstiilein jo lähes 200 vuotta. 2020 vuonna vietetään Finlaysonilla juhlavuotta.  Finlayson on se perinteikäs suomalainen yritys joka tunnetaan laadukkaista, monipuolisista tuotteistaan. 

Finlaysonin tarina

”Skotlantilainen James Finlayson tupsahti vuonna 1820 Tampereelle, jossa silloin oli pari tuulen pieksemää tupaa ja valjastamaton koski. Muutaman vuosikymmenen kuluttua samalla paikalla oli Pohjoismaiden suurin teollinen yritys, jolla oli oma kirkko, sairaala, koulu ja palokunta. ”
(Historialainaus Finlaysonin omasta tuotepakkauksesta)

Sisustamisessa  yleensäkin muillakin saman alan yrityksillä on painopiste kiinnittynyt viimeisten vuosien aikana siihen, että ei ole vain yhtä oikeaa tapaa sisustaa. Jokainen asiakas voi poimia valikoimasta juuri ne itseään miellyttävät jutut ja yhdistää niitä toisiinsa. Mallisto on Finlaysonilla tehty sellaiseksi, että sen pystyy kätevästi sulauttamaan erilaisiin kodin tunnelmiin sekä myös erilaisiin koteihin. Valikoimissa on romanttista hempeää tyyliä, sekä löytyy myös tyylikästä että jännittävää. Vaikutteita on haettu niin lasten kirjoista kuin eläinmaailmasta. Valikoima on heillä edelleen monipuolinen, mutta kuitenkin yhtenäinen ja tuotteet nivoutuvat hyvin toisiinsa. 

Tilaisuudessa kerrottiin, että Finlayson on karsinut valikoimaansa ja keskittyy nyt niihin parhaimmin osaamiinsa osa-alueisiin.  Asiakkaan on nyt helpommin havainnoida uutuuksissa se punainen lanka ja suunnitella niistä mieleisensä. 

Kevään ja kesän 2019 mallistossa mielestäni näkyvin huomio keskittyi kierrätykseen. Sitä painotettiin eri tavoin esittelyssä meille kutsuvieraille. Kierrätys on nyt luonnollisena osana otettu mukaan jo mallistojen suunnittelussa ja se näkyy mielenkiintoisesti toteutuksissa. Vanhoja pussilakanoita on kerätty talteen, ne on kierrätetty ja niistä on saatu kudottua monenlaisia värikkäitä räsymattoja. 


Kuulimme, kuinka Thaimaassa tehdään polyestermuovipulloista  ensin rouhetta ja siitä kuituja, joista saadaan kutomalla käytännöllisiä villalta tuntuvia mattoja. Aasiassa paljon aikaa viettäneenä olen todennut, että siellä on ollut paljon muovijätettä.  

Viimeksi kesällä näin Filippiineillä tiukaksi paaliksi puristettuja muovipulloja, jotka nyt päätyvät uusiomateriaaliksi. Onneksi siihen on alettu kiinnittää huomiota ja nyt saadaan ne uusiokiertoon. 
Samoin näin kuinka lapset olivat järjestäneet ostoskeskuksissa esityksiä kierrätyksen tärkeydestä ja että ilman kierrätystä emme enää voi elää kauan täällä maapallolla.
 


Minusta tämä pesukarhu kuvio oli paras ja kuulin, että se on tulossa helmikuussa 2019 kuluttajien saataville.
 


Satukirjasta saatu kuvitusideat tähän upeaan viidakkoaiheeseen kankaaseen. 



Kankaan printtikuvio voi olla näinkin suurta ja se sopii hyvin suurille pinoille, vaikkapa verhoiksi.
 


Mallistosta löytyy yhä sitä perinteisempää, tummaa Peikonlehteä ja muuta lehtivihreää, sinne ensi vuoden kesäkattaukseen. Tästä kuosista tulee mieleen puutarhajuhlat tai muu kesätilaisuus , tekstiileillä on tärkä osuus tunnelman luomisessa.

Mitä pidit Finlaysonin tulevasta 2019 malliston keväästä ja kesästä?

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template by pipdig